După ce am stat aproape două luni în casă din motive de stare de urgenţă, mirosul de libertate ne-a dat aripi. Ajutaţi şi de noile zone de promenadă ale Capitalei – mulţumim ARCEN pentru asta, am năvălit ca vaca în lucernă pe străzi şi am dat drumul la nişte plimbări epocale.

Lovitura de graţie am dat-o duminică, atunci când am petrecut aproape zece ore în oraş, timp în care am parcurs doar pe jos un total de 15,25 km. E adevărat că nu ne-am plimbat non-stop, pentru că ne-am oprit la prânz la Burger King, apoi pe seară am mâncat şi ceva mexican, ajutat şi de o bere cu specific de la sud de California, dar cifra rămâne şi este un mare record personal. Dacă cineva mi-ar fi spus în martie, înainte de startul pandemiei, că voi ajunge de la couch potato la astfel de cifre în doar trei weekend-uri, îi spuneam că este nebun. Dar se pare că somnul carantinei naşte monştri. 😀

Primele semnale “de alarmă” le-am tras încă din prima duminică de “Străzi deschise”, când am debutat cu o onorabilă tură de 7,75 km. După care ne-am luat picioarele la purtare şi am bifat un 7,89 şi un 7,98 în ultimul weekend din mai. Iar duminică am dat marea lovitură, un incredibil 15,25 km, stimulaţi şi de faptul că sâmbătă am stat acasă din varii motive de ordin personal.

O parte din secretul acestui record e dat şi de faptul că, de la terminarea stării de urgenţă, la fiecare două zile (în iunie chiar a fost aproape zilnic), facem o plimbare prin cartier după lăsarea serii, în care parcurgem undeva între 2,5-3 km.

Asta nu înseamnă că o să mă vedeţi în curând la curse populare, crosuri sau maratoane. Să nu exagerăm! Dar dacă astrele sunt favorabile, cred că o să scot din nou rolele din debara. Asta ca să nu mai zic că mă bate gândul de o trotinetă normală (electrică nu prea are farmec, ideea e să muncim un pic, nu?), dar nu am găsit ceva care să îmi susţină silueta delicată de pachiderm cu gabarit depăşit (majoritatea nu sunt recomandate peste un quintal 😇 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.